top of page
GoDaddyStudioPage-0(6)_edited.jpg

Laptopproject

Een laptop voor elke leerling

Laptopproject - De toekomst is al begonnen

In het dagelijkse leven is ICT overal. Jongeren zijn vaak erg handig met nieuwe media en technologieën. Toch kunnen ze hier ook nog heel wat begeleiding in gebruiken.
We zetten op onze school in op kwaliteitsvol ICT-gebruik. In alle klaslokalen is er snel en draadloos internet. Onze leraren geven les met verschillende digitale toepassingen. Ze scholen zich ook voortdurend bij.
 

Via “Digisprong” krijgt elke leerling in het begin van het schooljaar een laptop van de school. Op de boekenverkoop wordt een waarborg van 100 euro aangerekend. Die wordt terugbetaald als een leerling de scholengemeenschap verlaat en het toestel in een goede staat aan de school terugbezorgt.
De leerling brengt de laptop elke dag volledig opgeladen mee naar school. Omdat het toestel ook mee naar huis gaat, is het verplicht om de laptop in de laptoptas te vervoeren. We raden aan om oortjes te voorzien en die ook altijd mee te brengen naar school.
 

Het ICT-team van de school en dat van de scholengemeenschap staan in voor de service en het onderhoud van de laptops. In geval van problemen is er een vervangtoestel beschikbaar. We verwachten natuurlijk dat de leerling zelf de laptop ook voorzichtig behandelt.

digisprong.webp

Via het online platform Smartschool kunnen leerlingen hun leren en evolutie op overzichtelijke wijze opvolgen. Ook ouders krijgen hiertoe toegang.

Op Smartschool kun je op eenvoudige wijze de schoolagenda raadplegen, een overzicht van alle taken en toetsen overlopen, resultaten bekijken, bestanden van verschillende vakken inkijken...

Stapsgewijs leren onze leerlingen werken met dit online platform om hen zo zelfstandig mogelijk en zelfredzaam te maken in een digitale (leer)omgeving.

Tijdens hun volledige schoolloopbaan kunnen alle leerlingen van Prizma gebruik maken van een gratis licentie voor Office 365 Education Edition (incl. Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Microsoft Teams).

Deze gratis versie van Office 365 kan voor maximaal 5 toestellen tegelijk gebruikt worden.

Daarnaast krijgen de leerlingen ook een cloud-opslagruimte (OneDrive) van 1 TB. Wij raden het gebruik van werken in de cloud ten zeerste aan.

bottom of page